Spetterend Einde Zwemseizoen

Afgelopen zaterdag, 27 juni, organiseerde en zwom PCG de laatste zwemwedstrijd van het seizoen. Traditioneel werd deze gezwommen in het 50 meter buitenbad van de Doetse Kom in Giessenburg. De wedstrijd werd gezwommen door zwemmers van PCG, SG SCOM/de Zeehond, Zc De Schotejil, ZOB ’66, ZPB H&L en Zv de Gooye.

De Doetse Kom is meer dan een gewone wedstrijd. Het buitenbad geeft natuurlijk zijn eigen ambiance mee. Vanaf 8 uur in de ochtend druppelden de zwemmers en toeschouwers al binnen. Ieder met zijn eigen tuinstoelen om de wedstrijd goed te kunnen bekijken. PCG had zijn eigen DJ en geluidsinstallatie mee, zodat het zwemfeest begeleid werd door vrolijke muziek! En tussen de programmanummers door voetbalden de zwemmers op het grote grasveld naast het zwembad. Iets wat je normaal toch niet ziet bij een zwemwedstrijd!

Maar naast al het feesten was het toch ook een ‘gewone’ zwemwedstrijd, waarbij de zwemmers en zwemsters toch echt voor de winst gingen. Aangemoedigd door het op tuinstoelen zitten publiek sneuvelde er links en rechts weer verschillende pr’s. Ook de afsluiting van de wedstrijd was zoals altijd spectaculair met twee 8*50 meter estafettes waarbij de verenigingen het tegen elkaar opnamen.

En tot slot, na een spannende (en luidruchtige) wedstrijd wist Schotejil dit jaar de wisselbeker mee naar huis te nemen.
doe1
doe2