Waterpoloheren zorgen net niet voor stunt in Beker

Het is de waterpolomannen van de Linge/PCG net niet gelukt te stunten in de nationale Man-Meer!-Cup. In Leiden werd met 11 – 10 verloren van LZ 1886, dat een klasse hoger speelt.

Na een goede voorbereiding, waarin twee toernooien werden gewonnen en tweedeklasser WZC uit Zoetermeer werd verslagen, was de Gorcums – Leerdamse combinatie vol vertrouwen naar Leiden afgereisd voor de officiele seizoensouverture. In het begin had de ploeg van coaches Visser en Gerdes onterecht te veel ontzag voor de Leidenaren. Na een 2 – 0 achterstand herpakte de Linge/PCG zich en nam de leiding in de wedstrijd. Een solide verdediging en sterk midvoorspel was de basis voor deze voorsprong. In de derde periode verzuimde de Linge/PCG het om uit te lopen, waardoor er met een 7 – 7 stand aan de laatste periode werd begonnen.
Al snel incasseerden de bezoekers twee ongelukkige tegendoelpunten, waardoor de overwinning ver weg was. In de slotfase kwamen de Gorcumers en Leerdammers nog dichtbij de gelijkmaker, maar Tjerk Noorduyn knalde de bal op de buitenkant van de paal.

Volgende week zaterdag volgt de eerste competitiewedstrijd. Deze wordt gespeeld in het Gorinchemse Caribabad, om 15:15 tegen OZV uit Oudewater.

Doelpuntenmakers: Lennart van Wieren 3, Victor Visser 2, Tjerk Noorduyn, Martin Middelkoop, Timon den Breejen en Chiel den Otter (allen 1).