Waterpoloheren winnen in hectische derby

De waterpoloheren van SG de Linge/PCG hebben een mooie overwinning behaald in de derby tegen ZV de Meer uit Culemborg. In een hectische wedstrijd werd met 7 – 14 gewonnen.

Vooraf was het al een mooi affiche: een derby tussen twee teams die om de bovenste plek willen strijden en bovendien wordt De Meer gecoacht door oud Linge/PCG coach William Achterberg. In een volgepakt zwembad in Culemborg ontstond een bijzondere wedstrijd.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kwam snel op een 2 – 0 voorsprong. De Gorcums-Leerdamse combinatie kwam terug tot 2 – 2 en al snel werd een van de gevaarlijskte spelers van De Meer uitgesloten voor de rest van de wedstrijd. In de tweede periode nam de ploeg onder leiding van Harrie van Wieren het heft in handen. Er werd als gedisciplineerd gespeeld en effectief omgegaan met de kansen die men kreeg. Ondertussen gebeurde er van alles. Zowel een speler van De Linge/PCG als nog een speler van De Meer kregen een ‘rode kaart’ en ook de coach van de thuisploeg moest het bad verlaten. Bij De Meer nam de frustratie tegenover de scheidsrechters toe en bezoekers profiteerde hier handig van. In de vierde periode was de wedstrijd gespeeld en liep De Linge/PCG zelfs uit tot een stand van 7 – 14.

Doelpuntenmakers: Victor Visser 5, Tjerk Noorduyn en Menno Cloostermans 3, Martin Middelkoop, Robbert van Gool en Nicky Advokaat 1.