Waterpolo heren ‘Winterkampioen’

In Spijkenisse heeft De Linge/PCG hard uitgehaald bij medekoploper de Kempvis (5 – 12). In het tweede deel van de wedstrijd walsten ze over de thuisploeg heen. Hierdoor gaat de Gorcums – Leerdamse combinatie als koploper de winterstop in.
Het was een wedstrijd met een mooi affiche. Twee teams die de eerste plek in de 3e klasse A delen en samen met ZPCH en Niemo tot de voornaamste titelkandidaten behoren. Van deze spanning leken beide teams in de beginfase last te hebben. Er werd te gehaast gespeeld en aanvallen werden niet zorgvuldig opgebouwd. De Kempvis kon hier aanvankelijk beter mee omgaan en nam in de eerste twee perioden de leiding (4 – 2).
De aanwijzingen van gelegenheidscoaches Den Breejen en Van Wieren waren simpel: wees zuinig met balbezit. De Linge/PCG gooide er bovendien een schepje bovenop en knalde in een fantastische derde periode over de Kempvis heen. De solide verdediging onder leiding van keeper Sjoerd den Breejen stond hiervoor aan de basis. Vanuit deze verdediging kon De Linge/PCG snel om schakelen naar de aanval en kreeg het kans op kans. Door deze zorgvuldig uit te spelen, liep de Linge/PCG uit naar een comfortable 4 – 8 tussenstand.
In de laatste periode hield De Linge/PCG het hoofd koel en was de wilskracht bij De Kempvis volledig verdwenen. Door deze ruime overwinning gaat De Linge/PCG de winterstop in als koploper, met twee punten voorsprong op De Kempvis en het Hoofddorpse ZPCH.
Doelpuntenmakers: Tjerk Noorduyn 3, Menno Cloostermans 2, Nicky Advokaat 1, Timon den Breejen 1, Robbert van Gool 1, Martin Middelkoop 1, Rimmer Genee 1, Victor Visser 1 en Mark van den Brom 1.