Thuisoverwinning waterpoloheren

In Leerdam heeft de Linge/PCG eenvoudig gewonnen van het laaggeklasseerde Alkemade (11 – 6). Ondanks dat de echte scherpte ontbrak, kwam de Gorcums – Leerdamse combinatie nooit in de problemen.

De start van de wedstrijd kon niet beter. In de eerste aanval speelde Menno Cloostermans zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek. Het krachtverschil tussen beide teams was het vervolg van de wedstrijd groot. De Linge/PCG maakte het zichzelf echter niet makkelijk, mooie momenten werden afgewisseld met slordigheden. Hierdoor kwam Alkemade nog terug tot 9 – 6 tussenstand aan het eind van de derde periode. In de laatste periode speelde de ploeg van coaches Visser & Gerdes de wedstrijd volwassen uit en bepaalde de eindstand op 11 – 6.

Hiermee behoudt de Linge/PCG de 1ste plaats in de 3e Klasse A. Deze 1ste plek wordt overigens wel gedeeld met de tegenstander van volgende week, de Kempvis. Om 20:45 wordt in Spijkenisse bepaald welke ploeg zich mag kronen tot ‘’winterkampioen’’.

Doelpuntenmakers: Menno Cloostermans 4, Nicky Advokaat en Chiel den Otter 2, Robbert van Gool, Tjerk Noorduyn, Timon den Breejen allen 1.