Spannend slot waterpolocompetitie nadert

Tegen hekkensluiter ZPC Woerden maakten de waterpoloheren van de Linge/PCG geen fout. Na een stroef begin werd uiteindelijk een makkelijke overwinning behaald (14 – 5). Hiermee heeft De Linge/PCG in eigen huis nog steeds al haar wedstrijden gewonnen.

Mede koploper de Kempvis had dit weekend een lastige wedstrijd. Tegen het als 3de geklasseerde Niemo werd echter een 12 – 14 overwinning behaald. Hierdoor loopt de spanning in de race om het kampioenschap op. Zowel De Linge/PCG als De Kempvis spelen op papier nog een relatief eenvoudige wedstrijd, voordat zij zich opmaken voor de onderlinge confrontatie. Doordat De Linge/PCG en De Kempvis een gelijk punten aantal hebben, staat nu al vast dat de kampioen bepaald wordt in de laatste wedstrijd van het seizoen, op 8 april om 21:30 in het Gorinchemse Caribabad.

Eerst moet De Linge/PCG de punten halen in Roelofarendsveen tegen het laag geklasseerde Alkemade. Dit is zeker geen formaliteit gezien de resultaten van de Gorcums – Leerdamse combinatie in uitwedstrijden.

Doelpuntenmakers: Victor Visser 5, Timon den Breejen 3, Martin Middelkoop 2, Chiel den Otter 1, Mark van den Brom 1, Menno Cloostermans 1 en Rimmer Genee 1,