Eenvoudige overwinning waterpoloheren

Afgelopen zaterdag had koploper De Linge/PCG geen kind aan het laaggeklasseerde ZPC Rotterdam. In Gorinchem won De Linge/PCG in een erg sterke wedstrijd met 12 – 2.

Alleen in de eerste periode zat er nog een klein beetje spanning in de wedstrijd. Beide teams kwamen niet tot score, al had de thuisploeg wel de beste kansen. In de tweede periode begonnen de Linge/PCG spelers het net wel te vinden, waardoor het een hele eenvoudige middag werd.
Verdedigend speelde de Gorcums – Leerdamse combinatie namelijk een ijzersterke wedstrijd. Het leek er zelfs lange tijd op de keeper Sjoerd den Breejen de ‘nul’ zou houden. Pas in de laatste periode kon ZPC Rotterdam uit een strafworp scoren, al zat keeper Den Breejen er wel erg dichtbij. Aanvallend hoefde De Linge/PCG niet tot het uiterste te gaan, maar de wedstrijd eindigde desalniettemin in de dubbele cijfers.
De koppositie van De Linge/PCG is dit weekend weer flink verstevigd, doordat nummer twee ZPCH uit verloor bij nummer 3 De Kempvis. De Gorcums – Leerdamse combinatie staat hierdoor vijf punten voor op beide teams.
Volgende week speelt de Linge/PCG een lastige uitwedstrijd, om 19:45 in en tegen Delft.
Doelpuntenmakers: Victor Visser 4, Timon den Breejen 2, Menno Cloostermans 2, Martin Middelkoop 1, Robbert van Gool 1, Tjerk Noorduyn 1 en Rimmer Genee 1.