60 Minutencup 2016

Afgelopen week is de jaarlijkse 60 minuten cup gehouden in het Caribabad te Gorinchem, georganiseerd door PCG Gorinchem.. Bij deze wedstrijd nemen basisschoolleerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 het tegen elkaar op. Zij moeten in estafettevorm in één uur tijd een zo groot mogelijke afstand proberen te zwemmen. Tijdens deze editie waren er in totaal 8 teams van de diverse scholen uit de regio.

De wedstrijd werd gewonnen door team de Krokodillen van de Merwedonk. Na 60 minuten kwamen zij als winnaar uit het water met een afgelegde afstand van 2330 meter. Op de 2e plaats eindigde team de Zeilvissen van de Mariëngaarde met een afstand van 2245 meter. De Snoeken van de Merwedonk eindigde als 3e met een afstand van 2170 meter.

Na afloop van de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt door wethouder Hans Freije van Sport & Subsidiebeleid.

Gezelligheid, sportiviteit en teamgeest zijn de belangrijkste elementen tijdens deze wedstrijd. Aangemoedigd door ouders, grootouders, leerkrachten en medeleerlingen maakten de zwemmers er weer een groot succes van.

Uiteraard bood deze wedstrijd ook de kans aan de PCG trainers om zwemtalentjes te spotten die Gorinchem rijk is. We hopen dan ook van harte dat de jongens en meisjes, die vooral plezier in zwemmen hebben en er verder mee willlen, gebruik komen maken van de 2 gratis trainingen. Voor de foto Klik hier.